Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
eurobusker

Registered:
Posts: 108
Reply with quote  #1 
in my script I've got a couple of torgoths who attack me. after a few minutes sometimes longer, the script crashes and I get this...
drone.jpg 
can anyone give me an idea what may be happening?

cxfAtheus

Registered:
Posts: 322
Reply with quote  #2 
Is anything else happening in the script besides a few torgoth attacking you? Are any objects being created, moved, etc.?
eurobusker

Registered:
Posts: 108
Reply with quote  #3 

this happens after all this, but at random moments

<event name_arme="instructions01" id_arme="ff964cec-aeec-42ad-a2b8-944e63f70384" parent_id_arme="c47549bf-16e4-45dd-8563-9af385d72f93">
<if_timer_finished name="actiontime" />
<if_variable name="chat" comparator="EQUALS" value="8.0" />
<warning_popup_message message="Les terriennes ont commencee un scan! arretez les!!!" />
<create type="enemy" x="72075.0" y="0.0" z="66863.0" angle="307,3" name="TO37" hullID="4000" fleetnumber="44" />
<create type="enemy" x="75694.0" y="0.0" z="66718.0" angle="307,3" name="TO38" hullID="4000" fleetnumber="44" />
<add_ai type="CHASE_PLAYER" name="Artemis" />
<add_ai type="CHASE_PLAYER" name="Artemis" />
<set_timer name="chattime" seconds="10" />
<set_variable name="chat" value="9.0" />
</event>
<event name_arme="inst02" id_arme="83563064-1a59-4665-9513-f9a0329f3fc6" parent_id_arme="c47549bf-16e4-45dd-8563-9af385d72f93">
<if_timer_finished name="chattime" />
<if_variable name="chat" comparator="EQUALS" value="9.0" />
<incoming_comms_text from="TO37">en route!</incoming_comms_text>
<set_timer name="chattime" seconds="5" />
<destroy name="Naerum Controle" />
<set_variable name="chat" value="10.0" />
<create type="station" x="73378.0" y="0.0" z="69179.0" angle="0" name="Naerum Defense Controle" hullID="1107" sideValue="1" />
</event>

ryleyra

Registered:
Posts: 3,007
Reply with quote  #4 
It sounds like a drone is being created off screen. I'm not sure why, your position for the ships seems fine.

In your angle property for the two torgoth ships, you have a comma in the number, instead of a decimal point. I'm not sure if this is the problem, though.

Are you running 2.2, or is this in 2.1.1?
eurobusker

Registered:
Posts: 108
Reply with quote  #5 
I'm running 2.1. I'll change the angle to 307 (without the minutes) maybe that helps.
thanks, is the Z coordinate the up and down?

EDITED

I changed the 307,3 into 307 and it became 307.0

I'll have to be very careful in future as my windows is french and mathematically in french we use 45,5 in place of 45 .5 to write fourty-five and a half.

I had similar problems using accents in the comms messages etc
ryleyra

Registered:
Posts: 3,007
Reply with quote  #6 
I suspected the problem was the European use of comma for the decimal point. All I can say is watch out for it, and I'm sorry we Americans are so set in our ways mathematically. We still can't figure out the metric system. [biggrin]
Fish Evans

Registered:
Posts: 361
Reply with quote  #7 
Hell the brits use . to denote moveing into fractions territory  as well, its not just you craaaaazy americans with your Galileans and and grains of chains! [tongue]
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.